Cégprofil

A Friedrich Wilhelm GmbH & Co. KG már majdnem öt évtizede tevékenykedik, mint kereskedő és tanácsadó cég, mely idő alatt hosszú távú kapcsolatokat építettünk ki különböző cégekkel Észak- és Kelet-Európában. Hatáskörünk főleg Kelet-Európára terjed ki. 40 munkavállalónk van hat területen, ezek Ausztria (székhely), Magyarország, Románia, Cseh Köztársaság/Szlovákia, Lengyelország és Bulgária. Kezdetben textilgépekre és műanyagipari feldolgozásra szakosodtunk, majd ezt követően terjeszkedtünk. Szakértelmünk mára már kiterjed az orvosi berendezésekre, az energiatermelésre és környezetvédelmi feladatok megoldására is.

Cégtörténet

Cégünket 1966-ban idősebb Friedrich Wilhelm alapította, mint képviseleti irodát, mely a textilipari gépek piacára szakosodott Kelet-Európában. Kiváló nyelvismeretének és társaságkedvelő személyiségének köszönhetően közeli kapcsolatokat sikerült kiépítenie egyrészről német, francia és angol nyelveket beszélő beszállítókkal, másrészről magyar és román vásárlókkal. A korábbi Csehszlovákia területén egy cseh textil specialistával kezdett együttműködésben dolgozni.

A szovjet csapatok 1968-as inváziója következtében ez az üzlet kezdetben egy komoly visszaesésen ment keresztül. Az alapító viszont még ezután is hitt a cseh piac lehetőségeiben és megbízta fiát, fiatalabb Friedrich Wilhelmet, aki 1979-ben csatlakozott a céghez, hogy bővítse az üzletet. A képviselt cégek száma fokozatosan emelkedett, így a Cseh Köztársaság és Szlovákia legfőbb területekké nőtték ki magukat. A következő leányvállalatokat alapítottuk 1989 után:

Magyarország

A WILHELM Budapest Kft. eredetileg a textilipari gépekre fókuszált, azonban a későbbiekben ez a műanyagfeldolgozás területeire tolódott el.

www.wilhelm.hu

Lengyelország

1994 óta dolgozunk együtt a Lodz-ban található Agencja Hold Trade-del. A cég főleg textilipari gépek importjával és eladásával foglalkozik.

www.holdtrade.pl

Cseh Köztáraság és Szlovákia

A WILHELM BOHEMIA spol. s.r.o. 1993-ban alapult Trutnov-ban, körülbelül 110 km-re Prágától Északra fiatalabb Friedrich Wilhelm és a cseh partner együttműködésével. A cég főleg textil- és műagyagipari feldolgozó gépek importjával és szervizelésével foglalkozik. A többi piaccal ellentétben a textilipar részben fennmaradt ebben az országban.

www.wilhelm.cz

Wilhelm Czech s.r.o. 2017-ben alakult különálló leányvállalatként, a Wilhelm Bohemia s.r.o. mellett. Utóbbi a textilipari gépek és a szálipar területein tevékenykedik.
A Wilhelm Czech s.r.o. a műanyag-, az élelmiszer- és a gyógyszeripar szegmenseiben géptechnológiával kapcsolatos közvetítéssel és tanácsadással foglalkozik.

www.wilhelm-czech.cz

Románia

A gyakori politikai és gazdasági változások ellenére a WILHELM ROMCO SRL leányvállalatunk a követező iparágakban tevékenykedik: textilipar, műanyagfeldolgozás, orvosi technológia, felvonók, energiatermelés és környezetvédelem.

www.wilhelm.ro

Bulgária

Legutolsóként, 2002-ben alapult Szófiában egy kereskedelmi irodánk. A hangsúly a műanyagipari gépek eladásán van, de alkalomszerűen textilipari berendezésekkel is foglalkoznak.

www.wilhelm.bg